Workshop of training

Workshop/cursus planning:

Wij geven in 2023 geen groepstrainingen of workshops.
 
 
 

Workshops en trainingen:

Ik geef workshops en trainingen, aan particulieren of bij bedrijven. Bijvoorbeeld een workshop of training haptonomie, maar ook met thema’s zoals samenwerken, of contact en grenzen. Ik overleg graag met je over maatwerk als je een eigen groep (min. 4 pers.), een eigen thema of eigen ruimte hebt. Een workshop alleen met je vriendinnen, familie of collega’s, is dus mogelijk. Ook is een workshop voor het gezin mogelijk, dan geldt het minimale aantal deelnemers niet. Uiteraard spreken we bij maatwerk van tevoren een prijs af, deze kan afwijken van de prijzen van de open-deelname workshops.

Alleen met hele kleine groepjes geef ik de workshops in mijn eigen praktijkruimte, bij iets grotere groepen maak ik gebruik van een extern te huren ruimte.

Je kunt je interesse aangeven via het contactformulier onder aan deze pagina, dan houd ik je op de hoogte van de workshop planning. Voor vragen of maatwerk kun je natuurlijk ook telefonisch contact opnemen.
 
 
Cursus ‘Contact & Grenzen’

Je werkt in deze cursus van 4 bijeenkomsten aan versterking en verdieping van je gevoelsbeleving en de toename van je lichaamsbewustzijn. Door oefeningen ervaar je de waarde van haptonomie en leer je het toe te passen in je dagelijks leven. De cursus start bij voldoende interesse in oktober 2019!

Meer Cursusinformatie

 

Haptonomische weerbaarheidstraining voor kinderen

In 2015 heb ik de opleiding Rots en Water trainer gevolgd. Dit is een sociale vaardigheids-/weerbaarheidstraining die ook pesten kan helpen voorkomen en verminderen en waarin de haptonomische benaderingswijze een grote rol speelt. De trainingen die ik geef zijn op deze Rots & Water methode gebaseerd. Kijk hier voor meer informatie.

Meer Cursusinformatie weerbaarheidstraining

 

Kennismaking met Haptonomie

Ben je nieuwsgierig wat haptonomie is en wat het voor jou kan betekenen? Of wil je gewoon op een ontspannen manier meer over jezelf ontdekken? Geef je dan op voor deze workshop!

Haptonomie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met je gevoelsleven en wat het lichaam ‘vertelt’ over jezelf, over je omgeving en over je relaties met anderen. Door de drukte van het huidige leven neigen we ertoe voorbij te gaan aan wat ons lichaam ‘vertelt’ of laat voelen. Vaak negeren we signalen van ons lichaam, omdat we geleerd hebben vooral naar ons verstand te luisteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en het ontstaan of verergeren van lichamelijke en psychische klachten.
In deze workshop maak je op leuke wijze kennis met haptonomie en gaan we veel ervaren, dit doen we in oefeningen met de hele groep, in paren en individueel.

 

Thema Workshops (bv. omgaan met grenzen, omgaan met stress)

Deze workshops worden opgebouwd rond een thema als bijvoorbeeld ‘omgaan met grenzen’ of ‘omgaan met stress’. Naast kennis maken met haptonomie, doen we veel oefeningen om zelf van alles te voelen en ervaren op het gebied van het betreffende thema.

Heb je interesse in een bepaald thema, laat mij dit weten. Deze workshop vereist geen speciale voorkennis. Min. aantal deelnemers: 4 personen

 

Workshop Grenzen

Heb jij moeite met grenzen aangeven en ‘nee’ zeggen? Vraag je je vaak af wat anderen vinden? Ben je onzeker en weet je niet goed wat je wilt en kunt? Of vind je het gewoon leuk om kennis te maken met haptonomie en op een speelse manier meer te ontdekken over jezelf?

In deze workshop gaan we in een kleine groep ervaringen opdoen als: Hoe maak ik contact, hoe geef ik mijn grenzen aan? Wat voel ik in mijn lijf als het spannend wordt? Liggen mijn grenzen vast, zijn ze flexibel? Hoe doe ik dat nou eigenlijk allemaal?

 

Workshop Ik (b)en mijn lijf, luisteren naar je lichaam

Deze workshop is erg geschikt voor mensen met onverklaarde fysieke klachten, psychosomatische klachten, spanningsklachten, dreigende burn-out klachten en iedereen die deze klachten zoveel mogelijk wil voorkomen.

Voel jij de seintjes die je lichaam geeft? En als je ze voelt, luister je dan? Of ga je door totdat het je teveel is en je ineens (fysieke) klachten ontwikkelt?

Je kunt in je lichaam bij alles wat er op een dag gebeurt voelen of het ‘fijn’ of ‘niet fijn’ is. In het eerste geval komt er ruimte in je lijf, in het tweede geval juist meer spanning. Het kan goed zijn dat je je daar niet (meer) van bewust bent. Als je het niet voelt en/of er niet naar luistert, gaat je lichaam steeds sterkere signalen afgeven.

In deze workshop gaan we ervaren wat er in het lichaam allemaal te voelen is. Als iemand dichterbij komt dan je fijn vindt, voel je dan dat lichaam spant, je buik verkrampt, of voel je gewoon dat je het liefst achteruit wilt stappen? Kun je het voelen als een oefening je teveel wordt, waar voel je dat dan?

Lees meer over de workshop ‘Ik (b)en mijn lijf’, luisteren naar je lichaam. 
 

 

Vergoeding en algemene informatie met betrekking tot workshops

Er zijn zorgverzekeraars die Rots & Water-/weerbaarheidstraining (deels) vergoeden, neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekering.
Deelname aan overige workshops wordt niet door zorgverzekeraars vergoed.

Voor bedrijfsworkshops of -trainingen breng ik na overleg over inhoud, tijdsduur, aantal deelnemers van tevoren een offerte uit.

 

Heb je interesse, neem dan contact op, of meld je links op de website aan voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vind je ook het nieuwe aanbod.