Werkwijze na aanmelding

Wat kun je verwachten?

De eerste sessie is een intakegesprek, daarin wisselen we informatie uit en zorgen dat jouw problematiek en hulpvraag duidelijk in beeld zijn. Er wordt een behandelovereenkomst getekend. Naar het intakegesprek neem je je legitimatiebewijs (paspoort/ID/rijbewijs) mee.
 
Aan het eind van het intakegesprek maken we een afspraak voor 2 vervolgsessies.
In die 2 behandelingen begeleid ik je door middel van gesprek, oefeningen en (op jou afgestemde) aanraking.
 
Na deze (in totaal) 3 keer evalueren we en bespreken we samen of doorgaan wenselijk is.
 
Gaan we door, dan stel je doelen en wordt er een behandelplan gemaakt. Als je daar in de behandelovereenkomst toestemming voor hebt gegeven, wordt de huisarts op de hoogte gesteld dat je onder behandeling bent gekomen (zonder toestemming gebeurt dat niet). Na een sessie of 4 evalueren we weer, en kijken we of we op weg zijn het vastgestelde behandeldoel te halen. Indien nodig pas ik na een evaluatie het behandelplan aan.
 
Beëindiging van het therapieproces wordt door jou of door mij in het voorlaatste gesprek aangekondigd. We eindigen de laatste sessie dan met de eind-evaluatie en afronding.

 
 
Overige informatie

Een behandeling duurt 60 minuten, dit is inclusief 10-15 minuten dossiervorming. Na 45-50 minuten ronden we de behandeling dus af en maken we indien gewenst een nieuwe afspraak. Kortere sessies zijn in overleg mogelijk.
 
Verwijzing door een huisarts is niet nodig. Ik heb beroepsgeheim, dus wat je vertelt blijft onder ons en overleg met andere zorg/hulpverleners vindt alleen met jouw toestemming plaats. Ik werk ook met regelmaat samen met psycholoog/psychiater of andere artsen.
 
Weet je nog niet zeker of je wilt beginnen, heb je nog teveel vragen? Je mag altijd even bellen om eerst je vragen helder te krijgen. Ook is het mogelijk om voor een gratis kennismakingsgesprek langs te komen. Zo’n gesprek duurt ongeveer 20 minuten.
 
Praktijkvoorwaarden
Wordt haptotherapie vergoed?
Testimonials, cliënten vertellen