Home » Haptonomische weerbaarheidstraining

Haptonomische weerbaarheidstraining

Er is Haptonomische Weerbaarheidstraining (gebaseerd op Rots & Water) voor jongens en meisjes van 8 t/m 11 jaar en 11 t/m 14 jaar.

Haptonomische weerbaarheidstraining is een groepstraining waarbij kinderen leren zich zekerder te voelen, hun grenzen aan te geven en voor zichzelf op te komen, of juist hun agressie meer te beheersen. Ze worden in contact gebracht met hun eigen kracht, en leren deze op juiste wijze in te zetten in het contact met de ander. Na oefeningen wordt er ook nagepraat, zodat iedereen zichzelf en de ander beter leert kennen. De training werkt ook goed als anti-pest programma. Thema’s uit de trainingen zijn bijvoorbeeld ‘grenzen’, ‘ruimte innemen’, ‘samenwerken’. Dit alles gebeurt op een veilige manier, in een groepje of indien gewenst (eerst) 1 op 1. Voorafgaand aan de training vindt eerst een intakegesprek plaats met ouder(s) en kind.

 

Voor welke kinderen is de training?
– die onhandig zijn in het contact met anderen
– die faalangstig zijn
– die een negatief zelfbeeld hebben
– die stil en verlegen zijn
– die pesten of juist gepest worden
– die moeilijk kunnen samenspelen met andere kinderen
Twijfel je of deze training iets voor jouw kind is, neem dan contact op voor overleg.

 

Meer informatie:

Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 uur. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar of 11 t/m 14 jaar. Als je interesse hebt geef dat dan bij me aan, dan houd ik je op de hoogte van nieuwe data. Heb je zelf een groep van minimaal 6 kinderen in dezelfde leeftijdscategorie, dan kun je deze cursus ook aan alleen jouw eigen groep laten geven.

Zou jou kind hier baat bij kunnen hebben? Neem dan contact op en meld je kind bij me aan. Er kunnen 6 kinderen deelnemen.