Weerbaarheidstraining

Wij geven in 2023 geen groepstrainingen
 

Ik geef ook haptonomische weerbaarheidstraining voor kinderen (8 t/m 11 jaar, en 11 t/m 14 jaar). De training die ik geef is gebaseerd op de Rots & Water methode, waarin de haptonomische benaderingswijze een grote rol speelt.

Haptonomische weerbaarheidstraining is een groepstraining waarbij kinderen leren zich zekerder te voelen, hun grenzen aan te geven en voor zichzelf op te komen, of juist hun agressie meer te beheersen. Ze worden in contact gebracht met hun eigen kracht, en leren deze op juiste wijze in te zetten in het contact met de ander. Na oefeningen wordt er ook nagepraat, zodat iedereen zichzelf en de ander beter leert kennen. De training werkt ook goed als anti-pest programma. Thema’s uit de trainingen zijn bijvoorbeeld ‘grenzen’, ‘ruimte innemen’, ‘samenwerken’. Dit alles gebeurt op een veilige manier, in een groepje of indien gewenst (eerst) 1 op 1. Voorafgaand aan de training vindt eerst een intakegesprek plaats met ouder(s) en kind.
 
Voor wie is de training?

De training is geschikt voor kinderen die onhandig zijn in het contact met anderen, als er sprake is van bijvoorbeeld faalangst, een negatief zelfbeeld, stil en verlegen zijn, te weinig zelfbeheersing, pesten of juist gepest worden of moeilijk kunnen samenspelen met andere kinderen.

Mocht je interesse hebben voor jouw zoon of dochter, neem dan even contact op. Ik zet jullie op de lijst en je krijgt een seintje zodra de training wordt gepland, op dat moment kun je je definitief inschrijven.
Wil/kun je daar niet op wachten, dan kan je zoon of dochter uiteraard individueel terecht.
 

Training op school

Werk je als docent en wil je dat ik de training op jouw school kom geven, neem contact op, dan kunnen we samen bespreken hoe we dit vorm geven. Maatwerk is mogelijk.