Home » COVID-19 protocol

COVID-19 protocol

 
COVID-19 protocol per 1 juli 2021
 
Op de dag van de afspraak moeten voordat je naar de praktijk komt de volgende vragen met ‘nee’ beantwoord kunnen worden:
– Had je de afgelopen 24 uur één van de volgende klachten: Verkoudheids- of griepklachten, benauwdheid, verhoging of koorts, reuk-/smaakverlies?
– Is er bij jouzelf in de afgelopen 7 dagen corona vastgesteld via een positieve test?
– Ben/moet je in quarantaine omdat je teruggekomen bent uit een COVID-19 risicogebied, of om een andere reden?

Als een van de vragen met ‘ja’ beantwoord moet worden neem je z.s.m en in ieder geval vóór aanvang van je behandeling contact op en kijken we samen of de afspraak door kan gaan (bijv. in geval van hooikoorts), via beeldbellen mogelijk is, of uitgesteld moet worden. Verzetten (ook naar nog nader te bepalen dag/tijd) is in deze situatie kosteloos zolang je voor aanvang van je afspraak contact opneemt. We vertrouwen erop dat niemand hier misbruik van maakt. Bij volledige annulering korter dan 24 uur van tevoren, wordt de afspraak wel in rekening gebracht. Wij brengen de afspraak ook in rekening bij niet komen zonder afbericht.
 
 
Praktijkregels:

– Neem zelf een grote handdoek/badlaken mee voor het behandelen op de behandeltafel. Het kan zijn dat de overheid ons tijdens een lockdown tijdelijk niet toestaat om op de behandeltafel te behandelen, dan werken we op 1,5 meter afstand met oefeningen, dit hoor je van de therapeut.

– Volg de regels die je in de praktijk ziet hangen en volg eventuele aanwijzingen van de therapeuten. Was (of desinfecteer) je handen voor de afspraak, wij doen dat ook.

– Uiteraard gelden ook bij ons in de wachtruimte en gangen de algemene regels zoals 1,5 meter afstand bewaren. In de hele praktijk hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden. Het mag uiteraard wel. Wil je graag dat de therapeut ook een mondkapje draagt, geef dat dan even aan.

 
We doen er alles aan om op onze behandelingen veilig en verantwoord te bieden. Heb je vragen over dit protocol, of twijfel je om te komen omdat je bang bent of tot een risicogroep behoort? Neem gewoon even contact met me op.
 
Hartelijke groeten,
Gerda Ponte
Praktijk Hapsis