Home » COVID-19 protocol

COVID-19 protocol

 
COVID-19 protocol per 1 november 2021
 
Op de dag van de afspraak moeten voordat je naar de praktijk komt de volgende vragen met ‘nee’ beantwoord kunnen worden:
– Had je de afgelopen 24 uur één van de volgende klachten: Verkoudheids- of griepklachten, benauwdheid, verhoging of koorts, reuk-/smaakverlies?
– Is er bij jouzelf in de afgelopen 7 dagen corona vastgesteld via een positieve test?
– Ben/moet je in quarantaine omdat je teruggekomen bent uit een COVID-19 risicogebied, of om een andere reden?

Als een van de vragen met ‘ja’ beantwoord moet worden neem je z.s.m en in ieder geval vóór aanvang van je behandeling contact op en kijken we samen of de afspraak door kan gaan (bijv. in geval van hooikoorts), via beeldbellen mogelijk is, of uitgesteld moet worden. Verzetten (ook naar nog nader te bepalen dag/tijd) is in deze situatie kosteloos zolang je voor aanvang van je afspraak contact opneemt. We vertrouwen erop dat niemand hier misbruik van maakt. Bij volledige annulering korter dan 24 uur van tevoren, wordt de afspraak wel in rekening gebracht. Wij brengen de afspraak ook in rekening bij niet komen zonder afbericht.
 
Ook als je nog in de 1e week van een gewone verkoudheid/griep zit, verzoeken we je om je afspraak een week te verzetten. Dit omdat hier ook een besmettelijke periode geldt en het voor niemand fijn is als de therapeut besmet raakt en een aantal dagen (of langer) geen cliënten kan helpen.
 
 
Praktijkregels:

– Neem zelf een grote handdoek/badlaken mee voor het behandelen op de behandeltafel.
Het kan zijn dat de overheid ons tijdens een lockdown tijdelijk niet toestaat om op de behandeltafel te behandelen, dan werken we op 1,5 meter afstand met oefeningen, dit hoor je van de therapeut.

– Volg de regels die je in de praktijk ziet hangen en volg eventuele aanwijzingen van de therapeuten. Was (of desinfecteer) je handen voor de afspraak, wij doen dat ook.

– Uiteraard gelden bij ons in de wachtruimte en gangen de op dat moment geldende overheids/RIVM regels betreffende mondkapjes en afstand.
 

 
We doen er alles aan om op onze behandelingen veilig en verantwoord te bieden. Twijfel je of je hier een mondkapje op moet, weet je niet zeker of je afspraak wel doorgaat na de nieuwste persconferentie? Of twijfel je om te komen omdat je bang bent of tot een risicogroep behoort? Neem gewoon even contact met me op.
 
Over het doorgaan van afspraken: Zonder bericht van mijn kant gaan alle afspraken gewoon door, ook als er in de persconferentie gepraat wordt over sluiting(stijden) van contactberoepen. Deze maatregelen gelden vaak niet voor therapeutische beroepen. Mochten behandelingen niet doorgaan, dan wordt dat altijd door mij gecommuniceerd.
 
Hartelijke groeten,
Gerda Ponte
Praktijk Hapsis