Home » COVID-19 protocol

COVID-19 protocol

 
Wij werken sinds mei 2020 met een COVID-19 protocol
 
In samenspraak met het Ministerie VWS, de RIVM en de beroepsorganisaties is een stappenplan gemaakt waarmee therapeuten hun behandelingen kunnen aanbieden. Om dat stappenplan veilig en verantwoord uit te voeren zijn maatregelen nodig en heb ik een protocol opgesteld.
 
In het onderstaande PROTOCOL staan de noodzakelijke maatregelen.
 
Bij het maken van een intake afspraak geef je aan of je tot een risicogroep behoort (en/of erg angstig bent voor het coronavirus). We bespreken dan of het intakegesprek via videobellen/telefonisch of in de praktijk plaatsvindt. Behandeling op 1,5 meter afstand (gesprek en oefeningen) is in veel gevallen een optie. Zelfs videoconsulten (zonder en met oefeningen) kunnen bij haptotherapie met regelmaat worden ingezet.
 
Op de dag van de afspraak moeten voordat je naar de praktijk komt de volgende vragen met ‘nee’ beantwoord kunnen worden (deze vragen hangen ook op de buitendeur):
– Had je de afgelopen 24 uur één van de volgende klachten: (milde) verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, reuk-/smaakverlies?
– Heb je op dit moment een huisgenoot met bovenstaande klachten?
– Is er bij jouzelf of een huisgenoot in de afgelopen 7 dagen corona vastgesteld via een positieve test?
– Ben/moet je in quarantaine omdat je in nauw contact geweest bent met iemand die positief getest is, omdat je teruggekomen bent uit een COVID-19 risicogebied, of omdat je een waarschuwing van de Corona app hebt gehad?

Als een van de vragen met ‘ja’ beantwoord moet worden neem je z.s.m en in ieder geval vóór aanvang van je behandeling contact op en kijken we samen of de afspraak via beeldbellen mogelijk is, of uitgesteld moet worden.
 
 
Praktijkregels:

– Neem zelf een badlaken (of een laken) én een handdoek mee voor het behandelen op de behandeltafel. Neem als je dat wilt ook een flesje water voor jezelf mee. De overheid staat ons tijdens strengere lockdowns niet toe om op de behandeltafel te behandelen, dan werken we op 1,5 meter afstand met oefeningen, of eventueel via beeldbellen. De therapeut bespreekt met je wat toegestaan is en hoe we de behandeling in zo’n periode vorm kunnen geven.

– Betreed de fysiotherapiepraktijk met een mondkapje.

– Kom indien mogelijk alleen naar de praktijk.

– Desinfecteer je handen direct bij binnenkomst, naast de ingang staat een tafel met desinfectiemiddel.

– Volg de regels die je in de praktijk ziet hangen en volg eventuele aanwijzingen van de therapeuten.

– Uiteraard gelden ook bij ons de algemene regels zoals 1,5 meter afstand bewaren.

– Tussen de afspraken hebben we extra tijd ingepland om alle oppervlakten en gebruikte materialen te desinfecteren en om de ruimte(s) te ventileren.

– Houd je aan de volgende richtlijnen van het RIVM, dit doen wij ook:

    – Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, was of desinfecteer daarna je handen.
    – Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze gelijk weg. Was of desinfecteer daarna je handen.
    – Was je handen altijd met zeep en minimaal 20 seconden.

 
We doen er alles aan om op onze behandelingen veilig en verantwoord te bieden. In de praktijkruimte is ook desinfectiemiddel aanwezig en een voorhoofdsthermometer waarmee we indien gewenst je temperatuur kunnen opmeten.
 
Heb je vragen over dit protocol, of twijfel je om te komen omdat je bang bent of tot een risicogroep behoort? Neem gewoon even contact met me op.
 
Hartelijke groeten,
Gerda Ponte
Praktijk Hapsis