Arbeidsreïntegratie

Ook in het bedrijfsleven kan haptonomische begeleiding heel succesvol worden toegepast, bijvoorbeeld bij werkgerelateerde klachten, arbeidsreïntegratie, of verzuimpreventie.

Veel mensen hebben in hun drukke bestaan moeite om een gezond evenwicht te bewaren. Soms is de balans tussen werk en privé ook lastig te vinden. Wanneer sociale of mentale factoren een rol spelen bij ziekteverzuim, of als er bijvoorbeeld sprake is van (fysieke) klachten door overbelasting of stress, kan er begeleiding worden geboden. De haptonomische begeleiding kan plaatsvinden in mijn praktijk, en indien nodig ook deels op het werk.

Wordt de werknemer door bedrijfsarts doorverwezen voor begeleiding zonder verdere betrokkenheid van werkgever en op eigen kosten, dan betaalt de werknemer het standaard tarief voor haptotherapie. Mogelijk komt hij in aanmerking voor vergoeding. Draagt de werkgever de kosten, dan zijn deze afhankelijk van de wensen t.a.v. het te doorlopen traject (bv. begeleiding op de werkplek wel/niet gewenst, rapportage, aantal sessies, etc.). Als de werkgever dat nodig acht, breng ik vooraf een offerte uit.

Ook bied ik workshops ‘Verzuimpreventie’ aan, werkgevers kunnen me daarvoor benaderen.

Neem contact op voor meer informatie.